hunaja

Hunaja on luonnollinen makeutusaine, jota hunajamehiläset eli tarhameihiläiset tuottavat. Tarhamehiläiset keräävät hunajaa varten kasvien mettä, kasvien nesteitä tai kirvojen mesikastetta.

Hunaja kerätään syksyllä poistamalla mehiläispesistä hunajakennot. Hunajakennoista poistetaan ensin kennoja suojaava mehiläisvaha ja sen jälkeen hunaja lingotaan kennoista talteen.

Hunajaa voi käyttää sellaisenaan makeuttajana, ruuanlaitossa tai vaikka kosmetiikan sijaan. Oletko kokeillut kosteuttavaa hunajaa saunassa naamiona?

 

pellavat

Pellava on ihanaa!

Pikkusiskon putiikissa löydät myös Lapuan kankureiden pellavatuotteita. Upeat pellavatuotteet sopivat lahjaksi ja tupaantuliaisiksi. Pellavatuote on pitkäikäinen, koska pellavakuitu on kestävää ja hylkii likaa ihan luonnostaan. Pellava säästää luontoa; pellavan viljelyssä tarvitaan vain murto-osa vesimäärästä, jonka vaikkapa puuvillan kasvatus vaatii.

Tule tutustumaan ihaniin pellavaliinoihin ja -pyyhkeisiin putiikille!

saippua

Pikkuisen vähemmän muovia

Pikkusiskon putiikilta löydät monen suomalaisen valmistajan palasaippuat kotiin, tuliaisiksi tai mökille. Palasaippuan etu on pienempi paketin muovikuorma nestesaippuaan verrattuna.

Saiputin palasaippuoissa on mukanaa ihanaa ihoa hellivää vuohenmaitoa. Saiputin saippuat sopivat kuivalle ja herkälle iholle. Ne valmistetaan käsin Kainuussa.

Osmia valmistaa kasviöljysaippuat Helsingin Herttoniemessä Marimekon tehtaan vieressä. Suosittuja Osmian palasaippuoita ovat mm. Turve, Koivu, Kaura, Terva-mentoli, Eukalyptus, Valkoapila, Sitruuna sekä Jaloruusu. Osaan saippuoista on lisätty kosteusvoidetta (esim. Suklaa ja Mansikka). Kuluttajien toivomuksesta saippuoita saa myös nestemäisenä 500ml pulloissa. Tuoksuina terva, turve, raparperi, villiruusu ja koivu.

Kuorintatuotteista ilman muovia pääset kuorimaan ihoasi Osmian suolakuorinnoilla. Silloin hemmotteluhetkestäsi ei jää muovirakeita vesistöön.  Kuorintasuola sisältää ruokasuolaa ja rypsiöljyä.

 

Pikkusiskon putiikin ydinajatus

Jaettu ilo!

Muistatko miten hyvältä tuntui kun viimeksi yllätit ystäväsi pienellä lahjalla? No niinpä, jaettu ilo on ihan spesiaali ilo!

Pikkusiskon tuotevalikoimaa kannattalevat nämä asiat: lähellä ja Suomessa käsin tehtyä, pientä mutta niin ihanaa, sopivat oman kodin iloksi tai jaetuksi iloksi.

” Jotain sellaista, mitä ei ihan joka marketista löydy.”

 

Voit seuraata Putiikkia ja Puutarhaa sosiaalisessa mediassa:

Pikkusisko Facebookissa

 

Pikkusisko Instagramissa