Putiikin tarina

Pikkusisko on lahjaliike Äänekoskella

Pikkusisko on perustettu 1990. Toiminta alkoi lahjatavaroiden ja lelujen jälleenmyynnillä. Alusta asti oli selvää, että lahjapuolella halusimme keskittyä kotimaisten, ammattimaisesti tehtyjen tuotteiden myyntiin. Tuolta ajalta ovat peräisin monet kontaktit tavarantoimittajiin, joiden kanssa teemme yhteistyötä tänäkin päivänä.

Maaliskuussa 1997 Eija luopui liiketoiminnasta, laittoi tavaravaraston myyntiin ja alkoi toteuttaa haaveitaan. Pikkusisko laitettiin lepoon. Maailmanympärimatkan jälkeen alkoivat puutarhuriopinnot Otavassa. Vuodesta 2000 eteenpäin Eija on luomuviljellyt mummolan peltoja Laukaassa.

Syksyllä 2003 Eija yllätti itsensä, palasi Äänekoskelle ja aloitti kauppiaana uudelleen. Lahjatavarat saivat rinnalleen huonekaluja ja sisustustuotteita.

Pikkusisko laajensi toimintaansa myös ABC-asemille  Hirvaskankaalle ja Heinolaan. Laman ja taloustilanteen yleisen heikentymisen seurauksena kumpikin myymälä- Heinola syksyllä 2008 ja Hirvaskangas keväällä 2009 suljettiin. Keskustan liike jatkoi talouskurimuksesta huolimatta vuoteen 2012. Pikkusiskon toiminta-ajatukselle löytyi jatkaja ja Eija keskittyi puutarhaan ja mehiläisten hoitoon muutaman vuoden ajan.

Pikkusisko palasi katukuvaan syyskuussa 2016 uudistetun Koskikeskuksen tiloihin.

Eija – Jalat maassa, pää pilvissä

Eija on ikuinen oppija. Hän innostuu helposti kaikesta uudesta. Ideat rönsyilevät ja yleensä työn alla on useampi projekti kerrallaan. Tavallinen arki ja pienimuotoinen elämä ovat tärkeitä ja jaksamisen edellytys